Uge 10


Hvorfor bruger vi gymnastiksalen?

Hver mandag har Naturhuset mulighed for at bruge gymnastiksalen på Friskolen. I mandags var det mellemgruppens tur. Når vi er i gymnastiksalen har alle mulighed for at bruge kroppen, udfordre sig selv og måske få lidt sved på panden. Det er vigtigt, at vi udfordrer børnene motorisk. De skal have mulighed for at få hovedet i forskellige retninger, for dermed at styrke en sans vi kalder den vestibulære sans. Den er medvirkende til, at vi bedre kan holde balancen, kan tåle at få hovedet i forskellige retninger uden at blive svimle og i det hele taget kan begå os i de fleste fysiske lege. Den arbejder vi med, når vi gynger, danser, triller, slår kolbøtter osv. Børnene skal også udfordres på deres muskel-ledsans, som fortæller os noget om tyngdekraften, hvor er min krop, hvor går jeg til og hvor mange kræfter skal jeg bruge til forskellige ting. Den arbejder vi med, når vi tumler, skubber/trækker i noget, løfter noget tungt, klatre osv. Og sidst men bestemt ikke mindst skal vi også arbejde med følesansen. Dette gør vi fx ved at bevæge os på forskelligt underlag, massage, lege hvor vi rører ved noget/hinanden osv. Alt dette er der rig mulighed for i gymnastiksalen. Børnene er super dygtige og får et lille skub videre i de ting, de synes kan være udfordrene.

Støtteforeningen:

Den nuværende støtteforening for Naturhuset og Velling friskole afholder børneloppemarked og i den forbindelse skal de bruge tre forældre, der vil være behjælpelig med at bage en kage til dette. Vil I give en tilbagemelding til mig, om I vil bage en kage?

Dette arrangement er altid super hyggeligt, så jeg vil opfordre meget til, at man kigger over i gymnastiksalen – der er altid et godt tilbud samt det betyder også meget for de børn der sælger, at der kommer folk forbi.

I næste uge:

Mandag: Yngstegruppen og en lille gruppe fra mellemgruppen går i gymnastiksalen.

Tirsdag: Udegruppe 9 -13, de skal have cykeltrafikdag, HUSK cykel og hjelm. Mellemgruppen skal holde fødselsdag for Elvis kl. 9.

Onsdag: Mellemgruppetur 9 – 13, de skal til fjorden. Pernille og Anja er på heldagskursus omkring Fri for Mobberi. Yngstegruppen laver krea

Torsdag: Udegruppe 9 – 13, de skal på byens legeplads. En lille gruppe fra mellemgruppen skal lave wellness.

Fredag:

Med ønsket om en rigtig god weekend

På personalets vegne – Kristina