Uge 18


Vi bygger bro mellem børnehave og skole/sfo….

Så skete det – mini sfo’en blev en virkelighed i Naturhuset. Mange forventningsfulde og spændte børn mødte ind mandag morgen. En ny hverdag og et nyt kapitel var i sigte.

Det har været nyt og spændende med mini sfo. Det har været stort at se børnene vokse ca. 10 cm. Vi har også set og oplevet, at det har været udfordrende og energikrævende for børnene, hvilket er helt naturligt og forventeligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi her i starten har fokus på, at vi ikke har de store planer for hverdagene udover at mærke Satellitten, være i det med skiftende fra børnehave til mini sfo, lege og spise i Satellitten – at der er tid til at mærke det samt lære det, inden skolestart og så i blandt kendte voksne.

Vi er meget opmærksomme på, hvordan børnene har det, og vi følger deres tempo og ser, hvad de har brug for. Eksempelvis guider vi dem i legerelationer, hvor der leges, samt får sat rammerne op omkring leg- og spisesituationen.

I denne uge har børnene indtaget de nye rammer. Der er blevet leget med flexi track, sørøverskib, biler, barbier, udklædning, samt der er blevet spillet og tegnet – hvor leg og fordybelse har været i fokus. Nye legerum, nye legesager og nye spil har givet ny læring samt nye ideer til lege og legekonstellationer.

Endvidere har de været i gymnastiksalen, på tur til Camp Å-vang, haft legetime i Satellitten med 0. klasse, samt vi har været på hoppepuden.

”Stort øjeblik – gå ud i skolegården og være en del af skolelivet for at finde hoppepuden. Se begejstringen og glæden over at møde søskende eller børnene fra 0. klasse. Der er plads til kram og knus, samt til at kunne hoppe sammen på hoppepuden lige ind til klokken ringer, for at skolebørnene skal til time.”

En rigtig god uge for børnene, men som sagt har ugen også krævet ekstra ressourcer. Børnene har været så klar, og det har været en fornøjelse at støtte, guide og være sammen med dem om alt det nye i mini sfo’en.

Børnene har nu fået deres garderoberum, et par enkelte mangler at få en kasse til deres skiftetøj, men de kommer i næste uge. Børnene har rigtig mange ting med og store tasker til det hele. Vi vil gerne, at børnene nu kun har regntøj, termotøj, en tyk trøje, samt 1 sæt skiftetøj i mini sfo garderoben. Endvidere skal de hver dag have deres turtaske, hvori der er 1 sæt skiftetøj. Vi bruger turtasken til at have madpakke i, når vi går i børnehaven, samt det er rart at have skiftetøj med i børnehaven.  De store tasker og IKEA-poser skal ikke være i mini sfo garderoben, da de fylder for meget. Børnene er meget stolte og begejstrede for deres nye pladser.

Vi ser frem til endnu en god og læringsrig uge i mini sfo.

Turdag for Mellemgruppen:

Fra på onsdag d. 8. maj er der ikke længere turdag for hele mellemgruppen, der vil kun være turdag for den kommende udegruppe årgang 2014. Det er følgende børn: Julie, Laura, Clara, William, Alexander, Arthur, Anne, Kamma, Simon og Benjamin. De voksne der skal med på tur er Ann-Sofie og Betina. Børnene skal stadig have deres rygsæk med skiftetøj samt madpakke og en drikkedunk med.

I næste uge:

Børnehave:

Mandag: Kreativ

Tirsdag: Vi går alle på tur

Onsdag: Turdag for den kommende udegruppe 9 – 12.

Torsdag: Yoga for en gruppe fra mellemgruppen + Forældrekaffe 15-17

Fredag:

MiniSfo:

Mandag: 7.45 – 12.15 : Være i Satellitten

Tirsdag: 7.45 – 12.15: Vi skal til en lille forestilling kl. 9.00 sammen med 0. klasse i skolens gymnastiksal, bagefter går vi på tur til Byens legeplads

Onsdag: 7.45 – 13.30: Være i Satellitten, og vi mærker efter, om børnene har mere brug for at komme i huset til kl. 12.15.

Torsdag: 7.45 – 12.15: Være i Satellitten + forældrekaffe i børnehaven kl. 15.00 – 17.00

Fredag: 7.45 – 12.15: Være i Satellitten

Arbejdsdag lørdag d. 4. maj

I morgen lørdag er der arbejdsdag – denne gang havedag.

Følgende ting må meget gerne medbringes til arbejdsdagen:

– Folk med trailer

– Måske et pælebor

– Skruemaskiner, lodstok (stakit)

– Haveredskaber, trillebøre mm.

Reminder på hvem der er tilmeldt herfra:

Kristian Peter Lyck Hedegaard
Maja Lyck
Winnie Arnold
Mark Torp Hangaard Jørgensen
Cille Balzer Hangaard Jørgensen
Oksana Hryvnak
Andriy Hryvnak
Maj-Brit R. Jensen
Gorm Næstholdt Mikkelsen
Majbrit Østergaard
Thilde Dam Nygaard
Diana Kjærgaard
Søren Spåbæk
Mia Spåbæk
Michael aarup
Maibritt Pedersen
Allan Pedersen
Morten Lassen
Lene Kjærgaard Lassen
Mikkel Amby
Amalie Amby
Lene Østergaard
Jeppe Wolff
katrine Wolff
Adriana Almirón
Johnny Plauborg
Rasmus Bjerge
Stina B. Jørgensen
Karina Vejgaard
Niels Kristian Andersen
Anita Gohr Andersen
Inez Johansson
Ole Green

Med ønsket om en rigtig god weekend

På personalets vegne – Kristina