Uge 3


Kære forældre, først og fremmest godt nytår!

Vi er nu kommet godt igennem første halvdel af pasnings- og skoleåret 2019/2020 og kan nu se frem mod et forår med mange forskellige højdepunkter, herunder fælles forældremøde, Gnillev, Fastelavn, gymnastik opvisning, emneuger, Bedsteforældredag, Generalforsamlig, Forårsfest, Sommerfest og meget mere.

Alt dette naturligvis ting der sker ud over den spændende hverdag. Herudover starter der i løbet af foråret 9 nye børn i naturhuset.

I bestyrelsen har vi de seneste år arbejdet meget med vores fysiske rammer hvilket har givet os et nyt lærerværelse med tilhørende forberedelseslokale, samt naturligvis multihallen. Vi må sige, at vi nu har fået ro på skolen, er ikke pressede på pladsen, når der indimellem kommer en regnvejrsdag og kan tydeligt mærke, at personalet nyder de nye lokaler i hverdagen. Naturhusets rammer er dog godt fyldt op, noget vi naturligvis også har med i tankerne, når vi tænker fremad.

Vi har besluttet at 2020 skal være et ”normalt” år, hvor vi driver børnehave og skole, – og ikke har gang i byggeri. I stedet har vi kastet os over indholdet i rammerne, med spørgsmål som ”hvor er Naturhuset og Velling Friskole på vej hen?” – ”hvordan ser det ud om 5 år?” osv.  Affødt af dette holdt vi i efteråret et fælles arrangement med personalet i både Naturhuset og Skolen, hvor vi fik ”brainstormet” og der kom mange gode forslag og ideer på bordet – noget som bestyrelsen skal arbejde videre med i de kommende måneder. Personalet i Naturhuset arbejder desuden målrettet med ”Den nye styrkende pædagogiske læreplan” – et arbejde som skal være afsluttet senest til juli. Alt i alt en spændende tid vi går i møde.

Vigtige datoer – Sæt allerede nu kryds i kalenderen:

28/1                    Fælles forældremøde / foredrag med Imran Rashid

15/3                    Skolens gymnastikopvisning i ROFI centeret

22/4                    Generalforsamling

7/5                      Forårsfest

Ændring af bustider rute 560 og 570

Midttrafik har offentliggjort nye køreplaner som er i høring indtil 22. januar.  Da vi kan se at nogle af disse ændringer vil komme til at påvirke vores elevers mulighed for at benytte bussen, vil skolen indsende et høringssvar hvor vi påpeger de ændringer vi mener vil påvirke i negativ retning.

Vi vil dog samtidig også bede forældre der benytte busserne om at gå ind på Midttrafiks side og orientere sig, samt evt. indsende høringssvar. Links herunder henviser til rute 560 og 570:

https://www.midttrafik.dk/horinger/horing-af-koreplaner-8-22-januar-2020/?routeId=5403

https://www.midttrafik.dk/horinger/horing-af-koreplaner-8-22-januar-2020/?routeId=5407

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Hej kære forældre,

Hvis I fremover har ændringer til jeres børns timetal i henholdsvis Naturhuset eller Satelitten,

skal dette skrives til mig, da jeg melder det videre i systemet. I kan altid skrive til mig på kontor@velfri.dk

På forhånd tak – og god weekend til jer alle 😊

Sine – Skolesekretær

HUSK HUSK HUSK….

Som skrevet i fredagsbrevet i sidste uge, vil jeg igen reklamere for det fælles forældremøde på friskolen tirsdag d. 28. januar kl. 19.30. Forældremødet er for ALLE  forældre og jeg håber rigtig meget, at der kommer stor opbakning fra Naturhusets forældre – jeg er sikker på at det bliver en helt fantastisk aften, meget lærerigt og det giver helt sikker stof til eftertanke.

Derudover skal I allerede nu sættes kryds i kalenderen onsdag d. 22 april – der er der generalforsamling for Naturhuset og friskolen. Sidste år var fremmødet fra børnehavens forældre helt fantastisk og jeg håber det bliver lige så godt i år og ikke andet så endnu bedre.

I næste uge:

Mandag: Yngstegruppen skal lave yoga.

Tirsdag: Udegruppen skal til fødselsdag ved Laura og Julie. Mellemgruppen skal fejre fødselsdag for Ida og yngstegruppen skal fejre fødselsdag for Alma.

Onsdag: Mellemgruppetur 9 -13, de skal på skolens legeplads.

Torsdag: Udegruppe – de skal til fjorden og lave yoga i det fri.

Fredag:

Med ønsket om en rigtig god weekend

På personalets vegne – Kristina