Uge 37


Hver onsdag formiddag tager mellemgruppen på tur og det er der mange gode grunde til.

  • Vi vil gerne gøre dem nysgerrige på naturen.
  • Vi vil gerne gøre dem selvhjulpne ved, at de selv skal pakke deres tasker og gøre klar til at tage på tur.
  • Styrke relationerne mellem børnene.
  • At der er ro og tid til at fordybe sig i lege.
  • At de bliver udfordret motorisk og kropsligt.
  • Inddrage lokalsamfundet i et pædagogisk læringsmiljø
  • Og meget mere.

Inden vi tager afsted på tur samles hele mellemgruppen, hvor vi ser om alle er kommet, vi snakker om, hvor vi skal hen på tur og hvad vi skal have på af overtøj.

Dette gør vi for, at forberede børnene på dagen og gøre dem trygge ved, at det er det vi skal.

Derefter er det tid til og finde vores madpakker, få tisset af og få tasken pakket, få tøj på. Det tager tid og øve sig, når man er 4 år, men vi er ved deres side, guider, støtter og hjælper, hvor det enkelte barn har brug for det. Der er en stor læring i det hele og alt det der sker her, er en lige så stor del af turen, som når vi går ud af lågen.

Vi har valgt, at alle har en gå-makker, så vi voksne har bestemt hvem der går med hvem, dette giver en ro for børnene, at de på forhånd ved hvem de skal gå med. De er trygge ved det, samt det giver ikke nogle unødige konflikter, for de voksne har styr på det.

Når vi er ude og gå har vi en plan om, hvor vi gerne vil hen, men det er aldrig til at vide, hvad vi møder på vores vej, men der skal være tid til at undersøge og fordybe sig i det vi møder.

I onsdags, da vi gik på tur, var vores plan, at vi ville over og udforske skolens udeområde, for at gøre børnene trygge ved skolen og for at benytte de skønne udeområder de har til rådighed.

Vi oplevede på denne tur, hvordan vores planer ændrede sig, fra at vi ville starte med at bruge hoppepuden, til at vi i stedet gik over på fodboldbanen og øvede os i at gå på de hvide striber – på en lang række, vi gik forlæns, baglæns og sidelæns.

Vi legede kongens efterfølger – vi var b.la. trolde der trampede, racerbiler, vi skulle gå på tæer, børnene var meget koncentrerede, motiverede og opmærksomme på hvem de nu skulle huske at gå bagved.

Vi sluttede af på hoppepuden inden vi spiste vores madpakker i Satellitten, hvor der også var tid til at fordybe sig i leg.

En fantastisk formiddag, hvor vi har været i et fællesskab, hvor bevægelsesglæde og kropslige udfordringer har været i højsæde. Der har været ro, nærvær og tid til fordybelse – derfor elsker vi at komme på tur i mellemgruppen.

 

I næste uge:

Mandag:

Tirsdag: Udegruppe 9 – 14.30, de skal i Forundringens have, hvor de bl.a. skal fejre fødselsdag for Arthur.

Onsdag: Mellemgruppetur 9 -13, de skal besøge skolens ude områder.

Torsdag: Ingen udegruppe denne dag!

Fredag:

 

Med ønsket om en rigtig god weekend

På personalets vegne – Kristina