Uge 38


Yoga i Naturhuset

Yoga er bare fedt. Også i børnehøjde. Vi hygger, har det sjovt i et fælleskab, men hvorfor det er en prioritering i Naturhuset er der rigtig mange årsager til.

Yogaøvelser

Det styrker bl.a. børns motorik og fysik. Igennem yoga øvelser trænes der muskler. Vi laver gentagelser og øger derved udholdenhed – fx hvor mange gentagelser af en solhilsen kan jeg lave i dag, eller hvor længe kan jeg stå i planken?

Deres koordination og balance styrkes. Hvordan skal mine ben, hænder og arme placeres i forskellige positioner i tigeren og hvor længe kan jeg holde balancen i træet og flyveren samt hvor længe kan jeg dreje rundt?

Samtidig styrkes den sansemotoriske udvikling som bl.a. er muskel-led sansen og balancesansen. Dette medvirker til at styrke en god kropsbevidsthed, hvilket gør at børn føler sig bedre tilpasse i deres egen krop. Hvordan fungerer min krop, hvor går min krop til og fra og hvad kan jeg med min krop.

Vi laver yogaøvelser som fantasirejser i skove, med billeder, stopdans og på alle mulige andre måder

Vejrtrækningsøvelser

Igennem vejrtrækningsøvelser lærer vi børnene hvordan de kan finde ro. Vejrtrækningsøvelser hjælper børnene til at dulme nervesystemet og vi giver dem redskaber til at finde ro.  Vi styrker derved børnene i bedre at kunne regulere sig selv. Vi lærer dem at kunne genkende følelser og hvordan de bedre kan styre disse. Vi snakker om hvad man kan gøre hvis man bliver mega vred på en ven, meget bange når man skal sove eller virkelig ked af det fordi man savner sin mor. Når man får disse følelser giver det en reaktion i kroppen, hjertet banker, man får måske uro i kroppen og i hovedet.

Hvilke øvelser kan man så bruge for at falde til ro. Er det drageåndedrættet hvor man spyr ild, eller 1-2-3-4 åndedrættet hvor man trækker vejret langsomt og derved fortæller sin krop at den godt kan falde til ro igen.Børnene lærer på den måde, grundlæggende redskaber til at holde sig selv i balance og det er fantastisk. Koncentrationsevnen styrkes på samme tid så det er ren win win.

Massage

Igennem massage øvelser styrkes fællesskabet. Den man rører mobber man ikke, siger man i Fri for mobberi og det går meget fint i tråd med yoga:

  • Når de er sammen to og to og mærker hinandens hjerte slå styrkes empatien for andre.
  • Når vi giver hinanden pizzamassage og skal skiftes til at vælge topping øver vi respekt, fordi alle skal høres.
  • Når vi laver trykmassage på ryggen og spørger om det føles okay, er man simpelthen bare en god ven.
  • Når vi laver massage til rim og remser styrker vi den sproglige udvikling og penselmassage til afslappende musik giver en fantastisk ro og samhørighed.
  • Når alle børn skal igennem en lang række som biler i en bilvask styrkes fællesskabet

Afslapning

Afslapning er afslutning på en yogatime. Vi puttes under et tæppe og laver en bodyscan, hvor vi gennemgår kroppen fra tæer til isse eller vi lytter til stille musik. Vi bliver ligeså stille klar til at møde verden igen og slutter af med solskinssangen.

For nogle kan dette måske være en længere udredning at komme igennem, men dette er blot et lille indblik i yogaens eventyrlige verden. En verden som kan så mange ting og som børnene elsker. Yoga skal nemlig frem for alt være sjovt.

Derfor prioriterer vi yoga både i Naturhuset og Satellitten

https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2019-09-10-yoga-i-boernehave-giver-faerre-konflikter-og-boern-med-overskud

Bestilling af massageredskaber:

Kære forældre, hvis I ønsker at købe nogle massageredskaber, så er der sidste frist for aflevering af konvolut med bestillingsseddel og afsemte penge. Dette er torsdag d. 26. september hilsen Mette.

Personaleinfo:

Vi har nu fået ansat en medhjæper i Anitas stilling. Det er Celina Christensen fra Hvide Sande. Celina skal være ved os fra 1. oktober og indtil videre til 31. december.

I næste uge:

Mandag: Yngstegruppen skal fejre fødselsdag for Alva kl. 9, mellem – og udegruppen skal fejre fødselsdag for Hjalte kl. 10.30.

Tirsdag: Udegruppe 9 -14.30, de skal til Lyngvig fyr. Yngstegruppen skal på tur ud i det blå.

Onsdag: Mellemgruppetur 9-13, de skal til fjorden. Dagplejen kommer på besøg.

Torsdag: Udegruppe 9 -13, de skal have yoga i det fri

Fredag: Legetøjsdag

 

Lukkedage ved juleferie 2019:

Naturhuset holder lukket fra mandag d. 23 december 2019 til fredag d. 3. januar 2020 – begge dage er inklusiv.

Med ønsket om en rigtig god weekend samt rigtig god arbejdsdag til dem af jer der er tilmeldt i morgen.

På personalets vegne – Kristina