Uge 41


 

 

 

 

 

Så gør vi bjørnegymnastik og svinger armen
Vi svinger armen
Vi svinger armen
Så gør vi bjørnegymnastik og svinger armen
Vi svinger dem så meget som vi kan

Så gør vi bjørnegymnastik og vipper hovedet
Vi vipper hovedet
Vi vipper hovedet
Så gør vi bjørnegymnastik og vipper hovedet
Vi vipper det så meget som vi kan

Så gør vi bjørnegymnastik og hopper højt
Vi hopper højt
Vi hopper højt
Så gør vi bjørnegymnastik og hopper højt
Vi hopper lige så højt som vi kan

Denne sang har været den gennemgående i vores emneuge – Motion med relationer. Hver morgen er startet med samling kl. 9, hvor toner til Sigurd Barret har udløst et kæmpe gymnastik show hvor kroppen er blevet rystet, der er blevet hoppet alt hvad benene har kunnet klare samtidig med, at armene er blevet svunget så meget at kroppen i den grad har været klar til dagens aktiviteter. Ugen har budt på følgende ting:

  • Yoga for alle grupper i Satellitten. Her fik vi børn og ikke mindst voksne tilbage i huset, som havde været total opslugt af yogastunden, alle børn deltog og nød historierne som Joan fortalte.
  • Gymnastikbane for først drengegruppen og derefter pigegruppen. En formiddag hvor kroppen var i fokus og hvor der blev bygget bro gennem relationer på tværs af alder.
  • Gåtur til fjorden over middag for pigerne i udegruppen og mellemgruppen.
  • Mad over bål – onsdag skulle der have været Folkedans på programmet men dette måtte desværre aflyses. I stedet blev der fremstillet kødsauce over bålet – udegruppen hjalp med at ordne grønsager og fik ikke mindst en snak omkring hvilke grøntsager vi brugte. Pasta med kødsauce var et hit ved alle børnene og der blev virkelig spist igennem.
  • Massage for de børn som havde lyst.

Hvorfor er det at vi vælger at droppe turdagene og den almindelig hverdag for at have emneuge? Dette gør vi fordi vi ønsker, at sætte fokus på forskellige temaer for børnene – uger hvor det er muligt at gå rigtig i dybden med et emne. Det er forskelligt hver gang hvad emnet bliver – det er helt op til de voksne, der melder sig på til at arrangerer emneugen. Dette gør at det hver gang bliver noget forskelligt, som man ønsker der skal være fokus på.

Vi oplever, at børnene glæder sig rigtig meget til disse uger og at det er noget de ser frem til. Samtidig er det et godt afbræk i den almindelig dagligdag og vi oplever gang på gang, hvordan emneugen skaber nye relationer mellem børnene. Derudover oplever vi, at de aktiviteter børnene er optaget af om formiddagen tager de med ud i deres lege om eftermiddagen – skønt og bekræftigende at se hvordan de skaber deres små rum på legepladsen, inspireret efter en aktivitet.

Næste emneuge ligger i uge 6.

I uge 43:

Mandag:

Tirsdag: Udegruppe 9 – 14.30

Onsdag: Mellemgruppetur 9 – 13

Torsdag: Udegruppe 9 – 13

Fredag:

Med ønsket om en rigtig god weekend og for nogle – god efterårsferie

På personalets vegne Kristina